Loading

wait a moment

Autobezitter, denk hieraan!

rijbewijs keuring

Het bezitten van een rijbewijs (en een auto) is erg fijn. Het geeft je immers veel vrijheid. Zeker in vergelijking met het openbaar vervoer. Als je gewend bent om met het openbaar vervoer te reizen, ben je afhankelijk van veel factoren. Moet je zowel met de fiets, bus als de trein reizen? Het komt dan regelmatig voor dat je de trein mist doordat de bus bijvoorbeeld vertraging heeft. Het bezitten van een rijbewijs is dan ook erg fijn. Dag afhankelijkheid! 

Maar als je een rijbewijs en auto bezit, is het belangrijk om aan een aantal dingen te denken. Dit zodat je veilig en verantwoord de weg op kan en mag. Daarnaast belangrijk om nooit met alcohol de weg op te gaan. Dit voorkomt een alcoholkeuring van bijvoorbeeld het bedrijf Rijbewijsbelang.

Rijbewijs tijdig verlengen

Heb je al enige tijd geleden je rijbewijs gehaald? Op een gegeven moment vervalt de geldigheid van je rijbewijs. Je moet op tijd een nieuw rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Als je dit vergeet, kan dit nare gevolgen hebben. Rijd je (onbewust) rond met een vervallen rijbewijs en maak je een botsing? De verzekeraar kan besluiten geen geld uit te keren. Ook kan het een boete opleveren wanneer de politie je aan de kant zet. 

APK 

Ook je auto moet regelmatig gekeurd worden. In Nederland hebben we de ‘APK’. Ook wel de ‘algemene periodieke controle’. Elke auto in Nederland dient over een geldige APK te bezitten. Rijd je rond zonder geldig APK? Dit kan grote gevolgen hebben. Wanneer je een botsing maakt, keert de verzekeraar niet uit. Ook de politie kan je staande houden en je een fikse boete geven. 


Wanneer jouw auto aan de beurt is voor een APK hangt af van de leeftijd van de auto. Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK. Bij een dieselauto is dat drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *