Loading

wait a moment

Autoverhuur Tips die elke reiziger moet weten

autorijbewijs

Wielen nodig op je volgende reis? Het huren van een auto kan je vrijheid en flexibiliteit geven wanneer je reist en in sommige delen van de wereld is het de enige haalbare manier om rond te komen. Maar een huurauto kan ook complicaties toevoegen aan je reis – zoals het proberen om de beste deal te vinden of precies uitzoeken welke verzekeringsopties je nodig hebt. Lees verder voor onze praktische tips over geld besparen, inzicht in uw huurovereenkomst en het vermijden van problemen met je auto verhuurder.

Het kiezen van een voertuig

Denk goed na over wat voor voertuig je nodig hebt. Als je reist met kinderen of met veel spullen wil je misschien een grote sedan of SUV. Als je gewoon op zoek bent om geld te besparen op huurtarieven en gas wil je het kleinste beschikbare model reserveren.

autorijbewijs

Maar grootte is niet de enige factor. Op zoek naar iets milieuvriendelijks? Veel autoverhuurbedrijven bieden nu hybride voertuigen aan. Kun je geen automaat rijden? Zorg ervoor dat je een auto met schakel transmissie reserveert. (In veel landen is een schakel transmissie de norm – dus lees de kleine lettertjes voor het boeken). Zorg er ook voor dat het bedrijf waar je huurt alle extra’s aanbiedt die je nodig zou kunnen hebben of wilt, zoals een skirek, autostoel of GPS-systeem. Vergeet ook niet het tarief voor de rittenregistratie te checken, deze kan per bedrijf verschillen.

De auto boeken

Je vindt grote internationale autoverhuurbedrijven over de hele wereld – denk aan Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Sixt en Thrifty. Maar afhankelijk van waar je naartoe reist, kunnen lokale bedrijven lagere tarieven aanbieden; vóór boeking, lees beoordelingen om er zeker van te zijn dat hun bedrijven voldoen aan de normen van de wetten.

Altijd rond winkelen. Controleer de belangrijkste boeking sites en aggregaten sites (zoals Expedia, Europetrack en Kayak) om een idee te krijgen van welke tarieven beschikbaar zijn, maar je moet ook de websites van de autoverhuurbedrijven bezoeken – ze bieden vaak exclusieve kortingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *