De grootste truckstop ter wereld

De Iowa 80 is de grootste truckstop ter wereld, er is op deze parkeerplek bij Davenport in de staat Iowa plek voor 900 grote trucks. De stop is in 1964 ontstaan, sindsdien zijn er meer 3 miljoen koppen koffie verkocht en 18 miljoen eieren gebakken. Het complex bestaat vooral uit parkeerplekken, maar de truckers moeten wel iets te doen hebben op deze plek. Daarom zijn er een hoop bijzondere voorzieningen aanwezig, zo is er een tandarts en een kapper. 

Voorzieningen

Naast de tandarts en de kapper zijn er nog veel meer voorzieningen. Er zijn acht restaurants, dit zijn voornamelijk fastfood restaurants en er is 24 uur per dag wel iets open. Er is ook een supermarkt, truck shop, fysiotherapeut, bioscoop, fitness, wasserij, tankstation, werkplaats, wasstraat voor trucks, douches en een museum, bijna alles is 24/7 open. Hierdoor wordt de truckstop ook wel truckers Disneyland genoemd. 

Ligging

De truckstop is zo groot geworden doordat hij aan de I-80 ligt, deze snelweg verbindt het middenwesten (Chicago, Detroit en Milwaukee) met het westen van Amerika (Los Angeles, San Francisco en Seattle). In het middenwesten worden veel producten geproduceerd, deze producten worden niet in het westen gemaakt. Dus is er veel transport tussen deze twee gebieden van de VS.

Bij de werkplaats hebben ze alle truck accessoires die je maar kan bedenken van ventilatoren tot spatlappen, alles is er. Ook voor reparaties kun je hier terecht, er zijn een aantal monteurs die zich alleen met vrachtwagens bezighouden. Daarom is deze truckstop zo geliefd bij chauffeurs. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *