Loading

wait a moment

De mooiste zeillocaties van Nederland

zeilen

Ons land bezit ontzettend veel mooie plekken. Gek eigenlijk dat veel mensen vaak naar het buitenland gaan voor hun vakanties. Wie van het water houdt, kan op de Nederlandse meren zijn geluk niet op. Huur voor een dag of weekend een zeiljacht en bezoek de beste zeillocaties (zeilboot huren of op zoek naar zeiljacht verhuur)?. Benieuwd wat deze locaties zijn?

Het Markermeer

Het Markermeer is een meer van zo’n 700 vierkante kilometer. Hier kun je eindeloos genieten van alle ruimte en rust. De locatie van dit meer? Het Markermeer ligt tussen het IJsselmeer en het IJmeer. Er zijn verschillende bestemmingen die je met het gehuurde jacht kunt bezoeken, bijvoorbeeld Volendam en Hoorn.

IJsselmeer

Het IJsselmeer ligt dus direct aan het Markermeer. Eigenlijk lopen de twee wateren in elkaar over: ze worden enkel gesplitst door een dijk. Het IJsselmeer wordt gerekend tot de grote vaarwateren van Nederland. Net als op zee kan het hier flink tekeer gaan. Ben je een beginnende zeiler, vraag je dan af of je hier moet zeilen. Er zijn al vaker zeiljachten in de problemen gekomen door onverwachte rukwinden of buien.

Tjeukemeer

Mocht je jezelf niet ervaren genoeg vinden voor het IJsselmeer, dan is het Tjeukemeer een goede oplossing om een zeilboot te huren in Friesland. Het Tjeukemeer behoort tot de kleinere binnenwateren. Er is veel natuur te vinden. Aan het Tjeukemeer ligt het oude vissersdorp Lemmer. Lemmer is een toeristische bestemming met en sfeervol centrum. Omdat Lemmer een toeristische plek is, zijn er veel activiteiten te doen. Zo worden er stadswandelingen georganiseerd, zijn er diverse musea en het dorp bezit veel terrassen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *