Loading

wait a moment

De toekomst van de auto

Waarschijnlijk heb jij zelf als je deze blog leest een auto, of je partner heeft er eentje of je rijdt af en toe in een leen auto. We gaan ermee naar ons werk, we gaan er mee op vakantie en gebruiken het als vervoersmiddel als we bijvoorbeeld boodschappen gaan doen. Een auto is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Maar toch heeft een auto meer gevolgen dan alleen het plezier wat het geeft. Want voor elke liter benzine die je verbruikt komt 2269 gram CO2 vrij, voor elke liter diesel is dat 2606 gram en bij LPG is dat 1610 gram. Dit is door een paar manieren op te lossen, lees snel verder!

Zuinig rijden

Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel en hoe vaak je met een auto rijdt. Maar over het algemeen is dit per persoon wel anders. Als je dagelijks 100 kilometer moet rijden om op je werk te komen en als iemand anders alleen de auto gebruikt om 1 keer per week boodschappen mee te doen is dit natuurlijk wel een groot verschil. Door bewust om te gaan met het gebruik van je auto kan dit al een hoop schelen. Maar ook de manier waarop je rijdt kan wat uitmaken. Zuinig rijden betekent in de juiste versnelling rijden en niet te hard rijden. Waar je 100 km/u mag ook daadwerkelijk 100km/u rijden en niet 120km/u. Als iedereen op deze kleine dingen zou letten zal de wereld al een stuk schoner zijn en een betere toekomst hebben.

Elektrische auto’s

Wat al een tijdje op de markt is en steeds populairder wordt zijn de elektrische/hybride auto’s. Een elektrisch oplaadbare auto heeft geen CO2 uitstoot en is daarom een heel stuk beter voor het milieu. Het enige nadeel wat sommige ervaren met een elektrische auto is het opladen van de auto. Je moet er altijd rekening mee houden als je langere stukken wilt afleggen dat er onderweg ergens een laadzuil aanwezig is. Helaas zijn er tegenwoordig nog steeds meer benzine stations dan laadstations en daarom is het gebruik van elektrische auto’s ook nog aanzienlijk minder dan het gebruik van benzine auto’s. Maar gelukkig zijn er genoeg laadoplossingen! Denk bijvoorbeeld aan een laadpaal voor je deur. Een goede oplossing voor als je zelf graag een elektrische auto wilt aanschaffen maar niet het probleem wilt met het opladen. Zo kan je elke dag als je je auto hebt gebruikt hem gelijk weer helemaal opladen tot hij weer vol is. Ideaal toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *