(Elektrische) fiets lenteklaar maken

ebike

Vaak hangt aan een elektrische fiets een flink prijskaartje. Daarom sparen mensen eerst een tijdje voordat ze een elektrische fiets kopen. Maar wist je ook dat je jouw fiets kunt ombouwen tot elektrische fiets (elektrische fiets ombouwen)? Dit scheelt je in kosten en maakt fietsen leuker! Een fiets dien je goed te onderhouden. In deze blog geven wij jou waardevolle tips!

Ook een bakfiets ombouwen is mogelijk! 

Onderhoud e-bike

Het onderhouden van jouw e-bike kost niet veel meer moeite dan het onderhouden van een ‘normale’ fiets. Vaak krijg je bij aankoop van een nieuwe fiets informatie over de eerste onderhoudsbeurt. Veel werkzaamheden kun je zelf verrichten, maar voor complexe zaken raden wij je aan om bij een fietsspecialist langs te gaan. De accu van een elektrische fiets heeft in principe geen onderhoud nodig, maar controleer wel regelmatig de staat van de accu door een rondje te rijden.

Controle

Ben jij benieuwd welke onderhoud je zelf kunt doen? Wij hebben de werkzaamheden op een rijtje gezet:

  • Bandenspanning controleren. Pomp regelmatig je banden op, helemaal wanneer je een tijdje niet gefietst hebt. Zachte banden zorgen ervoor dat een elektrische fiets minder kilometers per acculading kan maken. Ook zonder motor wordt fietsen zwaarder met zachte banden.
  • Schoonmaken van de fiets. Smeer je ketting in met speciale kettingolie. Ook andere bewegende delen dien je in te smeren. Behandel verchroomde onderdelen altijd met een roestwerend middel. Let op! Gebruik nooit een hogedrukspuit wanneer je je fiets schoon gaat maken. Dit kan voor beschadigingen zorgen.
  • Controleer regelmatig of alle boutjes en schroeven nog vast zitten. Wanneer je dit hebt gedaan, controleer dan ook direct of de verlichting nog goed werkt.
  • Inspecteer de remblokjes. Wist je dat bij elektrische fietsen de remblokjes sneller slijten dan bij gewone fietsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *