Fietsen, achterhaald of de toekomst?

Fietsenwinkel Kampen

Wie is er niet groot mee geworden? De fiets! Een door middel van trapas aangedreven voertuig die korte tot middellange afstanden beter bereikbaar maakt! De eerste fiets met trappers en een trapas dateert uit 1817. Deze werd de velocipede genoemd. Voor die tijd waren er ook fietsen in ontwikkeling maar deze maakten geen gebruik van zowel de trappers of trapas. Dit waren loopfietsen. Hierbij zette de berijder zich af tegen de grond om vooruit te komen. 

Eisen van de fiets

Tegenwoordig moet een fiets aan veel eisen voldoen om zo de veiligheid van de berijders te waarborgen. Zo zijn bijvoorbeeld goede remmen, voor- en achterverlichting en pedalen met een stroef oppervlak een vereiste voor een veilige fietservaring.

Fietsenwinkel

Nu de ontwikkeling in de fietswereld grote stappen heeft gezet raakten steeds meer ondernemers geïnteresseerd in het opzetten van hun eigen fietsenwinkel

Bij de fietsenwinkel in Kampen is een fietsenmaker werkzaam. De fietsenmaker is iemand, vaak de ondernemer zelf indien het een relatief kleine onderneming is, die fietsen repareert en verkoopt. Ook verkoopt de fietsenwinkel accessoires om je fietservaring te verbeteren. Van zadels tot bellen, alles wat je op je fiets kan zetten is daar te koop!

Vaak heeft de fietsenmaker een vakopleiding gedaan tot rijwielhersteller aangezien er meer techniek bij komt kijken dan men denkt.

Fietsen in de toekomst

De fiets heeft veel ontwikkelingen en veranderingen mogen doormaken. Zo is de fiets in 150 jaar tijd ontwikkeld van een loopfiets tot een elektrische fiets met trapondersteuning. Niemand weet wat de toekomst van het fietsen gaat zijn, maar één ding is zeker: de fiets is nog zeker niet klaar met ontwikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *