Fietsen naar werk

Begin je werkdag goed en pak eens vaker de fiets!

Met de fiets naar het werk gaan is zo gek nog niet als jij jouw dag goed wilt beginnen. Zelfs wanneer je buiten je eigen woonplaats werkt kan fietsen een heel goed alternatief zijn voor de auto.  

De elektrische fiets, zeer geschikt voor grotere afstanden.

De elektrische fiets is de afgelopen jaren technisch steeds beter geworden. Zo kun je met gemak grotere afstanden afleggen omdat de accu’s van tegenwoordig een steeds grotere opslag capaciteit hebben.   Hoe ver je kunt fietsen met een volle accu hangt onder andere van de capaciteit af van de accu maar ook van de actieradius. De actieradius is afhankelijk van hoeveel inspanning je zelf levert tijdens het fietsen en hoe hard de trapondersteuning moet werken.   Ook de omstandigheden op de weg zoals, heuvels of tegen wind spelen mee. Met een gemiddelde accu van 400 Wattuur kun je tussen de 50 en 80 km fietsen, afhankelijk van de omstandigheden zoals wind en heuvels. Met een grote 500 Wh accu kun je ongeveer tussen de 60 en 100 km fietsen zonder tussentijds opladen. Dus ook wanneer je buiten je woonplaats werkt, is fietsen een heel goede optie.  

De voordelen van fietsen naar het werk zijn groot.

Een groot voordeel van fietsen, bijvoorbeeld op je damesfiets, naar het werk is dat het enorm goed is voor je fysieke en mentale gezondheid. Fietsen is een goede manier om je conditie op pijl te houden.   Daarnaast maken je hersenen tijdens het bewegen in de buitenlucht stofjes aan die zorgen voor een goede stemming, je energie niveau verhogen en je stress niveau verlagen. Na een drukke dag op het werk kun je tijdens de fietstocht naar huis even helemaal ontladen zodat je alle werk stress van je af kunt laten glijden.   Wanneer je werk dag nog moet beginnen en je ‘s morgens op de fiets stapt naar kantoor levert fietsen ook een hele belangrijke bijdrage aan een goede start van de dag. Tijdens het fietsen verbeter je de bloedsomloop. Dit geeft je energie en zorgt er voor dat je productiever bent wanneer je ‘s morgens moet beginnen aan die klus waar je eigenlijk geen zin aan hebt.   Wanneer je regelmatig naar je werk fietst ga je echt merken dat je gezondheid verbetert en je lekker in je vel zit. Een heel fijn bijkomend voordeel van fietsen naar je werk is dat je eigenlijk altijd op tijd op je bestemming aankomt want je wordt niet opgehouden door een onverwachte file. Als jij vaker de fiets pakt draag je ook je steentje bij aan het milieu en bespaar je veel geld op auto en brandstof kosten.  

Nieuwe fiets aanschaffen? Denk ook aan het onderhoud.

Denk jij er over om voortaan met je fiets naar het werk te gaan? Wil je graag een goede fiets aanschaffen? Laat je dan goed informeren door een erkende fietsenwinkel. Fietsenwinkel Groningen heeft veel ervaring met onderhoud en verkoop van fietsen. Fietsenwinkel Groningen kan jou adviseren bij het maken van jouw keuze en daarnaast kunnen ze ook het onderhoud van jouw nieuwe fiets verzorgen. Goed onderhoud zorgt ervoor dat jij langer met plezier kunt blijven fietsen.   Twijfel niet en ga eens kijken wat de mogelijkheden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *