Loading

wait a moment

Hoe fiets je door de sneeuw?

sneeuw

Je wordt wakker in een witte wereld, het heeft hard gesneeuwd vannacht. Normaal breng je elke dag de kinderen naar school op de fiets, dus ook vandaag. Maar hoe zorg je ervoor dat je kan fietsen door de sneeuw, zonder kleerscheuren op te lopen? Deze tips helpen jou!

Zachte banden

De grote truc zit in de banden. Hoe zachter deze zijn, hoe beter je de laag sneeuw doorkomt. Als je banden hard zijn, heb je minder grip in de sneeuw. Daarnaast zorgen harde banden ervoor dat je jezelf ingraaft.

Zadel verzetten

Een andere, net zo belangrijke tip, is het lager zetten van je zadel. Wanneer je je zadel lager zet, ben je met je voeten dichter bij de grond. Zodra je dreigt te vallen, kun je jezelf beter opvangen. Een handige tip bij het verzetten van je zadel: zet een streepje op de plek waar je zadel oorspronkelijk gesteld was. Wanneer de wegen sneeuwvrij zijn, kun je namelijk je zadel weer in oorspronkelijke stand terugzetten.

Let op het wegdek

Zie je glinsteringen op het wegdek? Dan weet je dat dit gedeelte glad is. Het is daarom erg belangrijk om goed op te letten waar je fietst. Het is van belang om je snelheid aan te passen: fiets niet te snel, maar zorg er ook voor dat je niet stil komt te staan. Hard remmen kan slippen veroorzaken, zorg daarom dat je voldoende afstand houdt met andere weggebruikers.

Winterbanden

Tot slot hebben we als laatste tip om winterbanden aan te schaffen. Het klinkt misschien gek, maar steeds meer fabrikanten ontwikkelen winterbanden voor de fiets. Zelfs als er geen sneeuw ligt kan het namelijk glad zijn.

Op zoek naar een nieuwe fiets? Neem eens een kijkje bij Recreatiespeelgoed. Hier kun je onder andere een bakfiets of bolderwagen kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *