Loading

wait a moment

Hoe kun je een scootmobiel aanvragen bij de gemeente?

Wat niet iedereen weet is dat je een scootmobiel niet altijd volledig zelf hoeft te betalen. Soms kun je een scootmobiel aanvragen bij jouw gemeente. Als jij onder die regeling valt kun je een vergoeding krijgen bij het kopen van een scootmobiel. Meestal is dit een gedeeltelijke vergoeding. En in een paar gevallen wordt het een volledige vergoeding. De hoogte van deze vergoeding wordt bepaald op basis van jouw persoonlijke situatie. 

Wmo/pgb scootmobiel aanvragen bij de gemeente

Via de Wmo/pgb regeling kun je een scootmobiel aanvragen bij je gemeente als je ervoor in aanmerking komt. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt hulp en ondersteuning aan mensen die het nodig hebben. Je komt in aanmerking voor deze wet als je thuis hulp nodig hebt, of hulp nodig hebt om in de samenleving mee te kunnen doen. 

Pgb ook wel persoonsgebonden budget genoemd. De gemeente biedt verschillende keuzes aan hulp. In de vorm van natura hulp of het pgb. Met een pgb krijg je een vast budget die je kunt besteden aan een scootmobiel. Je bent daarmee vrij om zelf een leverancier en scootmobiel uit te kiezen.

Wanneer kom je in aanmerking voor deze hulp?

Je komt alleen in aanmerking hiervoor als je een scootmobiel nodig hebt. Omdat je je anders bijvoorbeeld niet goed kunt verplaatsen. Denk aan zelfstandig boodschappen doen. Als je fysieke beperkingen of een medische reden hebt, dan moet je dit aan kunnen tonen. Let wel op dat je voor deze hulpmiddelen een chronische aandoening moet hebben. Een gebroken voet is dus geen geldige reden voor verzoek om hulp van de gemeente. 

Welke vergoeding moet je aanvragen?

Je vraagt bij de gemeente niet letterlijk een scootmobiel aan. Het draait namelijk vooral om het aanvragen van de vergoeding. Je kunt daarbij dus kiezen voor deze soorten:

  • Vergoeding in natura
  • Persoonsgebonden budget

Als je de vergoeding in natura aanvraagt dan krijg je een aangewezen scootmobiel van de gemeente. Bij een persoonsgebonden budget kun je zelf bepalen welke scootmobiel je gaat kopen. Je kunt op scooter websites niet enkel scooters kopen, steeds vaker zie je dat ze ook scootmobielen in het assortiment hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *