Loading

wait a moment

Hoe vind ik de perfecte damesfiets

Als je midden in het proces zit om een damesfiets te kopen is het verstandig om te kijken wat voor verschillende damesfietsen er zijn. Deze blog kan je helpen om te kiezen welke fiets het beste bij je past in termen van je behoeften, budget en andere mogelijke nuttige informatie. Laten we maar snel beginnen!

Heb ik een damesfiets nodig?

Sommige vrouwen passen beter op specifieke damesmodellen, terwijl andere vrouwen geen verschil vinden tussen dames- en unisex-fietsen. Om erachter te komen welke fiets het beste bij je past is het de moeite waard om een paar fietsen uit te proberen, als je kunt, om te vergelijken hoe verschillende merken of verschillende maten passen, want er zijn altijd kleine verschillen in de manier waarop bedrijven hun fietsen op maat maken.

Wat voor type fiets heb ik nodig?

Je hebt verschillende soorten fietsen: mountain bikes, elektrische fietsen, stadsfietsen, racefietsen en ga zo maar door. Een mountainbike is een stevige, stabiele fiets die gemaakt is om over onverharde wegen te rijden. Mountainbikes zijn relatief breed en hebben banden met een stevige grip. Een stadsfiets is de ‘normale’ fiets waarmee je gewoon lekker van bestemming naar bestemming kan fietsen. Echter zijn deze fietsen minder geschikt voor grote afstanden. Een elektrische fiets is een fietst die trapondersteuning biedt. Je hoeft dan minder hard te trappen. Met deze fiets kan je grotere afstanden afleggen omdat het fietsen minder vermoeiend is. Tevens heb je nog een racefiets. Racefietsen zijn ideaal voor als je fietsen als een sport ziet.

Performance en kosten

Je hoeft niet elk technisch onderdeel van een fiets te analyseren, maar bepaalde functies kunnen de prijs verhogen. Houd bij het zoeken naar een fiets rekening met de volgende factoren die meer kunnen kosten: volledige vering of geen vering, carbon of aluminimum, elektrisch of niet. Als je voor een volledige vering gaat zal het over het algemeen de fiets wat duurder zijn, maar je kan dan wel soepeler rijden. Als je voor lichtgewicht gaat zal de prijs van de fiets hoger liggen dan als je voor een aluminimum frame gaat. Verder zijn elektrische fietsen duurder dan normale fietsen.

Fietsmaat en vorm

Het vinden van de juiste framemaat is de eerste stap. De belangrijkste aspecten van de pasvorm van de fiets is de afstand tussen je lichaam en de bovenbuis als je op de fiets zit (standover-hoogte) en de afstand van het zadel tot het stuur (reikwijdte).

Waar let jij op bij het kopen van een fiets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *