Loading

wait a moment

Hoe wordt kwaliteit gewaarborgd in de taxibranche?

Ze halen je op en brengen je snel en comfortabel van A naar B. Een taxi is voor velen onmisbaar. Ideaal als je naar het vliegveld moet of als je slecht ter been bent. Of na een lange avond in de kroeg en je de trein nét hebt gemist. Natuurlijk is het heel belangrijk dat de kwaliteit van het taxibedrijf gewaarborgd is. En daarom zijn er keurmerken opgesteld voor personenvervoer. 

Het veilig vervoeren van mensen is een grote verantwoordelijkheid. Je wil met een goed gevoel in een taxi stappen en er zonder twijfel op vertrouwen dat de taxichaffeur je veilig naar je bestemming brengt. Dat lot leg je natuurlijk niet zomaar in de handen van iedereen die een bordje met ‘taxi’ erop bovenop zijn auto heeft gezet. Daarom zijn er verschillende keurmerken opgesteld. Deze keurmerken dragen zorg voor professioneel taxivervoer. Zo kun je ontspannen tijdens de rit en hoef je je geen zorgen te maken. Je komt snel, veilig, droog en op tijd aan op je bestemming. 

Landelijk keurmerk

Een landelijk keurmerk voor personenvervoer is TX-keur. In een taxi met zo’n keurmerk word je altijd op een veilige en comfortabele manier vervoerd. Zo zorgt de taxichauffeur altijd voor een goede eerste indruk. Een vriendelijke chauffeur die de klant op de eerste plek zet. De taxi is modern, schoon en fris. En niet onbelangrijk; het rij- en verkeersgedrag van de taxichauffeur is professioneel. Bedrijven met het keurmerk worden elk jaar getoetst. Hierbij wordt vastgesteld of ze nog voldoen aan alle eisen. 

Lokale initiatieven

Ook zijn er nog lokale keurmerken te vinden. Zo is er in Rotterdam het keurmerk RTX en draagt SBK zorg voor professioneel taxivervoer in Den Bosch. Het doel van dit Bossche keurmerk is de kwaliteit van het taxivervoer in Den Bosch, aan te laten sluiten bij de gastvrije stad. Een mooi streven! Zo weet je dat je altijd zonder zorgen een taxi in kan stappen en veilig van den Bosch naar je bestemming wordt gebracht. En mocht er onverhoopt iets gebeuren; dankzij een cursus levensreddend handelen kan een taxichauffeur snel ter hulp schieten en eerste hulp verrichten.

Speciaal vervoer

Heb je meer wensen dan een spontane taxirit, dan zijn er bij taxibedrijven ook andere mogelijkheden. Als je met een groep bent kun je kiezen voor een busje. Ook rolstoelvervoer is mogelijk. Speciale taxi’s hebben dan bijvoorbeeld een geïntegreerd vastzetsysteem. Ook voor zakelijk vervoer en vervoer naar een luchthaven is een taxi een uitkomst. Vaak worden daar luxe taxi’s voor ingezet, zodat je ontspannen aankomt op je bestemming.

Kwaliteit verzekerd

Met de keuze voor een taxi kies je voor professioneel vervoer. Een professionele taxi herken je aan een blauwe kentekenplaat. Verder is er een tariefkaart aanwezig en heeft de chauffeur een chauffeurkaart met pasfoto. Elke taxi is voorzien van een boordcomputer en taximeter. En na de rit moet de chauffeur je een geprinte of digitale bon kunnen geven. Let daar dus op als je spontaan op zoek bent naar een goede taxi. Onderzoek vooraf is nog beter; op de website van een taxibedrijf zie je vaak meteen of het taxibedrijf aangesloten is bij een keurmerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *