Loading

wait a moment

Koop een kipper

Er bestaan allerlei soorten en maten vrachtwagens. Eén daarvan is de kipper. Deze vrachtwagen wordt vaak gebruikt in de agrarische sector, bijvoorbeeld om suikerbuiten te vervoeren. Maar ook asfalt of zand kan met een kipper vervoerd worden. Een kipper heeft als enorm voordeel dat de lading niet handmatig gelost hoeft te worden. De kipper is een gemoderniseerde vrachtwagen welke een bepaalde mechaniek heeft die helpt bij het lossen van de vracht. Deze mechaniek wordt ook wel hydraulisch genoemd. De hydraulische zuiger van de kipper zorgt ervoor dat de laadbak van een platte toestand naar een schuine toestand gezet kan worden. Met een druk op de knop stijgt de laadbak van de kipper op zo’n manier dat de lading netjes en met grote snelheid via de achterklep gelost kan worden. Dit bespaart een hele hoop werk aangezien men de lading er niet meer met de hand hoeft uit te scheppen.

Toepassing

Zoals eerder beschreven wordt de kipper veelvuldig toegepast in de landbouwsector. Maar ook in andere sectoren zoals de logistieke sector of in de bouw wordt de kipper steeds vaker ingezet. Deze vrachtwagen is namelijk uitermate geschikt voor het vervoeren van los gestort materiaal. De hierbij bijvoorbeeld aan het vervoer van afvalstoffen, grond of zand. Daarnaast zijn er ook kippers met een gesloten tank waarin vloeibare producten vervoerd kunnen worden.

Extra’s

Je kunt de kipper uitrusten met allerlei extra’s. Zo kun je de kipper buitenom de standaarduitvoeringen uitbreiden met onder andere; oprijplaten, steunpoten voor extra ondersteuning bij zware ladingen, een ladingnet om te voorkomen dat u lading uit de wagen waait en opzetborden om nog meer lading te kunnen vervoeren. Naast deze extra’s kun je er ook nog voor kiezen om niet een gewone maar een 3zijdige kipper aan te schaffen. Deze wagen is helemaal ideaal! Hij kan niet enkel aan één kant omhoog, maar kan zoals de naam je wellicht al doet vermoeden naar 3 zijden kantelen. Op deze manier kun je de lading die je vervoert altijd op de juiste plek lossen.

Kipper ontwerpen

Duizelt het je na alle bovengenoemde keuzes? Je kunt er ook voor kiezen om jouw eigen kipper te ontwerpen. Zo weet je zeker dat de wagen die je aanschaft helemaal naar wens is. Je kunt dan zelf kiezen of je een achterwaartse of 3-zijdige kipper wilt, welke afmetingen hij moet hebben en het gewicht wat de wagen moet hebben. Maak je geen zorgen als een zelfsamengestelde kipper aanschaffen voor nu misschien nog net iets te ver gaat. Er is tegenwoordig ook heus wel een reeds bestaande kipper te koop of te huur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *