Met de juiste palletmover voorkom je personeel uitval

Veiligheid moet voor elk bedrijf voorop staan. Gezond en veilig werken betekent vermindering van, zowel fysieke als psychologische schade bij de werknemers. Je doet er misschien alles aan om een veilige werkomgeving voor je personeel te creëren, maar zonder de juiste uitrusting blijft het gevaar van letsel op de loer liggen.

Sinds de introductie van palletmovers in de vorige eeuw is de efficiëntie en veiligheid zeker verbeterd. In de loop der jaren is het ontwerp geëvolueerd om de belasting van het lichaam van de machinist te verminderen en om de productie te verhogen. Hoewel er nog heel veel bedrijven zijn die een hydraulische palletmover gebruiken, begint het overgrote deel de voordelen in te zien van de elektrische palletmover.

Musculoskeletale aandoening begint sluipend

Als bedrijf ben je verantwoordelijk voor veilige werkomstandigheden voor het personeel. Dit betekent ook dat het risico op lichamelijk letsel dat zich na verloop van tijd zich voor zou kunnen doen, zoveel mogelijk wordt verminderd. Aandoeningen aan het bewegingsapparaat door werkomstandigheden kunnen spieren, pezen, ligamenten, gewrichten, perifere zenuwen en ondersteunende bloedvaten aantasten.

De fysieke omstandigheden van de werknemer zijn dan de meest voor de hand liggend werkgerelateerde oorzaken voor het krijgen van dit soort aandoeningen. Met een AGV palletmover worden risico’s, zoals musculoskeletale aandoeningen (MSA) verkleind.

Enkele risico’s bij het gebruik van een hydraulische handpomp palletmover zijn:  • MSA veroorzaakt door steeds dezelfde acties, zoals: stoppen, trekken, duwen, tillen, pompen en draaien tijdens het gebruik.

  • Het onvermogen om de palletmover met vracht direct te stoppen wanneer dit dringend nodig is – dit kost tijd en kracht van de gebruiker.

  • Geen controle van snelheid bij afdaling van helling – ook weer afhankelijk van de kracht van de bestuurder.

De toekomst is elektrisch

Het goede nieuws is dat de toekomst al beschikbaar is. Elektrische AVG palletmovers nu verkrijgbaar tegen zeer betaalbare prijzen, waarom dan niet direct overstappen? Met hand palletmovers zit iedere werknemer al jaren mee te worstelen. Door de steeds toenemende vraag naar materiaalbehandeling moeten bedrijven soms kleine veranderingen ondergaan, om zo toekomstbestendig te zijn. Niet alleen om de productiviteit te verhogen, maar voor de veiligheid van het personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *