Pakketpunt worden

Zoals we allemaal weten is online winkelen in de laatste jaren, vooral nu in de corona tijd, erg toegenomen. Nu is er een bepaalde druk op de postbezorgers gekomen, die vaak voor een gesloten deur blijven staan. Als mensen niet thuis zijn, worden de pakketten afgeleverd bij een pakketpunt. Deze zijn vaak te vinden in een winkel of supermarkt, waarbij dus in principe elk bedrijf een pakketpunt kan worden.

Wat is een pakketpunt?

Zoals hierboven al aangegeven, is een pakketpunt eigenlijk het punt dat onaangenamen pakketjes opvangt, wachtend tot de originele ontvanger deze op komt halen. Ook kan op een pakketpunt een pakket verstuurd worden, bijvoorbeeld een boek die verkocht is via bol.com. Deze hoeft enkel afgegeven te worden bij het pakketpunt en verder hoef je als verstuurder niets te doen.

Waarom pakketpunt worden?

Door de grotere vraag naar pakketjes in de tijd waarin we nu leven, zijn er nog steeds niet genoeg pakketpunten om de grote vracht pakketjes te kunnen afleveren. Uiteraard hoef je dit als bedrijf niet voor niets te doen, want aan een pakketpunt worden zit wel een redelijk goede vergoeding. Nu is dit natuurlijk geen vetpot en kan pakketpunt worden niet worden gezien als fulltime baan.

Voor- en nadelen van pakketpunt worden

Buiten de vergoeding die verkregen wordt als pakketpunt, zitten er ook voor de winkel waar het pakketpunt aanwezig is kosten aan verbonden. Er moet ruimte gemaakt worden voor de plek waar de pakketen opgeborgen worden totdat deze worden opgehaald, er moet betaald of gepind kunnen worden dus een kassa met pinautomaat zal aangeschaft moeten worden. Daar komen dan ook nog de pinkten per transactie bij kijken.

Voordeel van een pakketpunt is dan toch wel de extra bezoekers die het brengt. Een pakketpunt worden kan ervoor zorgen dat klanten die normaal nooit bij die winkel komen opeens zien wat er allemaal te krijgen is na het pakketje afgeleverd te hebben. Dit kan ervoor zorgen dat de klanten vaker terug komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *