Loading

wait a moment

Tesla model Y introductie in Nederland

autorijbewijs

De Tesla model Y is de nieuwste telg uit de bekende Tesla familie. Voorgangers van deze inmiddels zeer populaire auto waren de Tesla’s model S, model M en Tesla 3. Deze nieuwe Tesla maakt de SEXY line up compleet. Hoewel de Tesla model Y al werd gepresenteerd in 2019 zal deze in het voorjaar ook in Nederland te verkrijgen zijn. De nieuwe Tesla model Y lijkt nog het meest op zijn voorganger de Tesla model 3. Het verschil is dat het nieuwe model Y een hogere carrosserie heeft en dus een hogere instap. Tevens is de ruimte in de kofferbak vergroot. Binnenin is het interieur nagenoeg hetzelfde als van de Tesla model 3. Het eerste model dat in Nederland beschikbaar zal komen is de Tesla model Y Long Range. De Tesla Y Performance staat nog iets later gepland.

Tesla Model Y veilig en gebruiksvriendelijk

De Tesla model Y is ontworpen om de veiligste auto in zijn klasse te zijn. Doordat de nieuwe carrosserie beter geconstrueerd is en net iets stijver is, wordt de veiligheid binnenin de auto extra versterkt. Veiligheid is belangrijk wanneer u veel op de weg zit. Naast de hoge veiligheid staat Tesla ook bekend om de gebruiksvriendelijkheid. De grote laadruimte zorgt dat de auto voor veel verschillende doeleinden is in te zetten. Dit maakt het extra aantrekkelijk om de Tesla voor meer doeleinden te gebruiken dan alleen zakelijke kilometers. Verder bestaan er eigenlijk geen andere elektrische auto’s die zoveel uit een volle accu weten te halen. De Tesla model Y heeft een actieradius van maar liefst 410 kilometer en accelereert van 0 naar 100 km in slechts 19 seconden. De topsnelheid van de Tesla model Y zit op 217 km per uur.

Zakelijk of private leasen?

De Tesla model Y Nederland komt zowel beschikbaar voor zakelijke als private lease. Op dit moment is het nog wachten tot de eerste Tesla in Berlijn van de band rolt. De bedoeling is dat daar jaarlijks zo’n 500.000 Tesla’s geproduceerd gaan worden. Bestellen kunt u de Tesla al wel. Model Y moet als grote concurrent gaan gelden voor de Audi E-Tron en de Mercedes EQC. Van deze Duitse merken ligt de aanschafprijs nog een stuk hoger dan van de Tesla model Y. Als u elektrisch leasen serieus overweegt doet u er goed aan om alle mogelijkheden van de Tesla Model Y goed te bekijken.

Tesla model Y in cijfers

De Model Y is een volledig elektrische, middelgrote SUV met plaats voor zeven personen. Qua afmetingen komt de Tesla Model Y in de buurt van de Mercedes EQC en de Jaguar I-Pace. Het geschatte maximale vermogen van de Tesla Model Y Long Range Performance is 340 kW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *