Tips over een fietsendrager

uebler fietsendrager i21

Vakantiegangers die graag hun fiets meenemen zullen een fietsendrager voor hun auto nodig hebben met het juiste budget, gebruikersgemak en veiligheid. De uebler fietsendrager i21 bijvoorbeeld is een populaire keuze. Laat uebler fietsendrager i21 altijd door een deskundige op je auto installeren voor maximale veiligheid en beveiliging. In dit artikel worden vier belangrijke tips besproken voor het uitkiezen van de juiste fietsendrager.

uebler fietsendrager i21

1. Een fietsendrager op de kofferbak monteren? Zorg er voor dat de poten op het horizontale oppervlak van de bumper rusten.

Op deze manier zal het gewicht van de fietsendrager en de fietsen goed worden ondersteund en komt er niet te veel spanning staan op de ondersteunende haken en banden.

2. Zet de wielen vast

Met behulp van riemen of bungee-koorden zorg je er voor dat de banden van de fietsen niet gaan draaien tijdens het rijden. Neem je de fietsen mee voor een fietstochtje in eigen dorp, dan hoef je dit niet te doen. Maar voor lange ritten zal je de banden goed op de plaats moeten houden.

3. Zorg ervoor dat de wielen van de fiets niet draaien met riemen of bungee-koorden

Voor korte ritjes naar je plaatselijke fietspad is het prima om je wielen te laten draaien, maar voor lange ritten wil je een manier hebben om ze op hun plaats te houden. Hierdoor voorkom je onnodige slijtage aan je fiets, want als de wielen de hele weg draaien is het bijna alsof deze hele afstand door de fiets zelf is afgelegd.

4. Hang de fiets niet dicht bij de grond

Wanneer de fiets te dicht bij de grond hangt, kunnen de banden van de fiets over de weg gaan slepen. In het ergste geval kan de fiets of zelfs de fietsendrager van de auto worden geslagen wanneer je over een hobbel rijdt.

5. Rij niet de garage in met fietsen op het dak

Vergeten dat je fietsen op het dak hebt kan dure gevolgen hebben! Zorg voor een systeem waardoor je jezelf er aan herinnert dat je fiets op de auto is geladen. Je kan bijvoorbeeld de garagedeuropener in je fietshandschoen bewaren, of de garagedeuropener op een andere plek in de auto bewaren. Maak je je zorgen over openbare parkeergarages? Plak dan een briefje op je voorruit met bijvoorbeeld de tekst ´Fiets op dak!´ om jezelf hieraan te herinneren. Met een dergelijk systeem kun je dure reparaties aan je auto en je fiets voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *