Loading

wait a moment

Vier dingen om te doen met resten noppenfolie

Na een verhuizing of na het bestellen van een flink pakketje heb je vaak een enorme hoeveelheid noppenfolie (bubbelplastic) in huis. Net als karton kun je met noppenfolie van alles doen en maken! Gooi het dus niet zo maar weg.

Geloof het of niet, maar noppenfolie is het ultieme verpakkingsmateriaal om fragiele items te verzenden. Het kan eenvoudig opnieuw worden gebruikt. Je hebt je geld al uit het materiaal gehaald, nu is het tijd om het meeste uit je investering te halen en leuke dingen te doen met noppenfolie!

1. Je huis isoleren

Door het lucht dat gevangen zit in de noppen van de folie is dit beschermingsmateriaal een extreem goede isolator. En van die kwaliteit kan je profiteren. Bijvoorbeeld als je huis wel wat bescherming kan gebruiken tegen kou of vocht. Als je huis bijvoorbeeld problemen heeft met warmteverlies rondom deuren en ramen, of er tochtende gaten zitten in je gevel, kun je hier eenvoudig bubbelfolie in stoppen om de koude lucht te stoppen. Ook in de winter dient bubbelfolie als een goede isolator voor je waterleidingen. Met een laag bubbelfolie voorkom je dat de leidingen dichtvriezen en barsten!

2. Je planten isoleren

Als je groene vingers hebt, weet je wellicht al dat planten niet houden van de winter. Pak daarom je meest kwetsbare planten in met een goede laag bubbelfolie om ze te beschermen tegen de kou. Zorg er voor dat er genoeg ruimte is om vocht af te voeren. In feite bouw je een soort kleine kas rondom je planten!

3. Nooit meer krabben

Ook zo'n hekel aan het krabben van je vooruit in de winter? Houd je vooruit vorstvrij door deze 's nachts te bedekken met een laag noppenfolie. Plaats de ruitenwissers er bovenop zodat de folie goed op zijn plek blijft zitten. Je kunt eenvoudigerwijs wat vellen noppenfolie aan elkaar vasttapen zodat de hele vooruit goed beschermd is. Dat scheelt je 's ochtends een hoop tijd en koude vingers! 

4. Plezier voor kinderen

Iedereen houdt er van: bubbelplastic ploppen! Niets is zo ontspannend. Ook voor je kinderen is het groot vermaak. Niet alleen om te ploppen, maar ook als creatief middel. Met verf en papier kun je immers coole stempels maken van bubbelfolie. Verf de noppen ieder een kleur en maak gekke patronen! Heb je echt veel folie over? Dan kun je een hele gang bedekken en de kinderen daar over heen laten rennen! Zorg er wel voor dat ze uit de buurt blijven van trappen.

Zo zijn er tal van manieren om je bubbelplastic een nieuw leven in te blazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *