Waar ik op let bij het kopen van een auto

Afgelopen maand was het voor ons als gezin echt tijd om voor een nieuwe auto te gaan kijken. Ons gezin bestaat sinds twee maanden uit twee kinderen en twee volwassenen en onze huidige auto bleek helaas te klein. In welke fase van de aankoop zit jij? Nog aan het oriënteren of heb jij al bijna een beslissing genomen. Wij geven je nog wat extra tips!

Kijk bij de dealer in jouw regio

Niets is fijner dan de juiste auto vinden bij jou in de regio. Waarom? Ten eerste kan je de auto meerdere keren bekijken en zonodig meerdere proefritten maken. Daarnaast kun je bij ‘problemen’ direct naar de dealer in jouw regio. Stel je voor dat jij de auto 100km verderop koopt, dan zul je daar eerst helemaal heen moeten gaan. Een andere optie is om de auto te laten verschepen vanuit het buitenland. Je kunt hier meer lezen over autotransport binnen Europa. Mocht je direct meer willen weten? Neem dan contact op met Transporting wheels.

Testrit maken

Heb jij een mooie auto op het oog? Dan is het zeer aan te raden om een testrit te maken. Doet de dealer moeilijk over een testrit, vertrouw de auto dan zeker niet. Tijdens de testrit hoor je namelijk hoe de auto klinkt, hoe de auto rijdt, of alles werkt en of de auto voldoet aan jullie wensen.

Schakel kennis in

Heb jij zelf nagenoeg geen kennis van auto’s? Schakel dan de hulp van een kennis in. Zo kun je altijd iemand meevragen als jij van plan bent een testrit te gaan maken. Haal jij de auto in de regio en werkt er bijvoorbeeld een vriend bij een autogarage? Vraag even of je kort kunt langskomen. Dan kan de auto even op de brug. Dat bespaart je later heel veel ellende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *