Loading

wait a moment

Waar rekening mee te houden met het leasen van een auto in 2021?

auto shortlease

Ben je op zoek naar een nieuwe auto om te leasen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel zullen wij een aantal punten langs gaan. Na het lezen van dit artikel ben je hopelijk klaar voor je nieuwe leaseauto.

Op zoek naar een leaseauto? Neem voor shortlease een kijkje bij Blankert Shortlease.

Elektrische lease

Als je dit artikel leest ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van de groei in populariteit van elektrisch rijden. Het aantal op naam gezette elektrische autos is in 2020 met 140% gegroeid ten opzichte van 2019. Deze groei zal naar verwachting in 2021 alleen maar toenemen. Een elektrische auto wordt daarom ook steeds vaker overwogen als leaseauto.

Voor welk merk kies je?

Als we kijken naar de populairste leaseautos van vorig jaar dan is vooral de Volkswagen populair. Met de Volkswagen Polo, Golf en de up! heeft Volkswagen populaire leaseautos in beschikbaar. Overige populaire leaseautos zijn Skoda, Volvo, Ford en Tesla. Vergelijk al deze opties en kijk welke auto het best bij je past!

Bijtelling

De bijtelling is voor veel mensen het belangrijkste aspect bij het leasen van een nieuwe auto. Het kiezen van een auto met lagere bijtelling kan veel geld schelen. De groei van de elektrische lease heeft hier ook mee te maken. Ondanks de verhoogde bijtelling op de elktrische autos scheelt het nog steeds veel geld. De bijtelling van een elektrische leaseauto staat in 2021 op 12%. Dit is relatief laag als je kijkt naar de 22% bijtelling van een benzine- of dieselauto.

Looptijd van de lease

De looptijd van de lease is iets waar je goed op moet letten bij het zoeken van je nieuwe auto. Hoe langer de leasetijd des te lager het leasetarief. Wil je niet aan een te lang contract vastzitten? Kijk dan naar een partij die shortlease voor een korte periode mogelijk maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *