Wanneer is een voertuigvolgsysteem zinvol voor je onderneming?

 

 

Een voertuigvolgsysteem biedt vele voordelen voor je onderneming. Door te kiezen voor een voertuigvolgsysteem krijg je om te beginnen in real time een overzicht van alle dagelijkse activiteiten van je wagenpark. Deze gegevens zijn heel waardevol, je kan je kosten verlagen, je productiviteit verhogen, het onderhoud van je voertuigen goed inplannen en nog veel meer. Vaak wordt gedacht dat veel chauffeurs liever niet rijden met een voertuigvolgsysteem, maar tegenwoordig bestaat er op de werkvloer steeds minder weerstand tegen. Chauffeurs staan er vaak zelfs positief tegenover.

Een voertuigvolgsysteem inzetten in je bedrijfsvoering

Doordat je een beter inzicht krijgt in je wagenpark kan je een beter overzicht krijgen over welke resources je hebt en hoe je deze inzet. Door gebruik te maken van GPS fleetmanagement software kan je de verborgen kosten duidelijk krijgen waardoor je meer productiviteit en efficiëntie realiseert binnen je bedrijfsvoering. Je kan gemakkelijk het brandstofverbruik terugbrengen, nauwkeurige aankomsttijden doorgeven waar dit nodig is, de voertuigonderhoud behoeften monitoren en op tijd inplannen en je kan je team en apparatuur overal volgen. Dit kan vanaf kantoor of vanaf een mobiel device. Door alle verzamelde real time data kan je ook goede lange termijn prestaties analyseren. Dit kan je per team, afdeling of voor je volledige wagenpark doen. Een lange termijn rapportage kan dus veel inzicht bieden, bijvoorbeeld in budgetten of KPI’s.

Andere voordelen van fleetmanagement software

Je kan je werknemers helpen om hun rijgedrag te verbeteren met een voertuigvolgsysteem. Het is mogelijk om hier een scorebord aan te verbinden waarop vermeld wordt welke chauffeur zuinig, efficiënt en veilig rijdt. Tevens kan je gebruik maken van de immobilisatie/uitschakeloptie voor voertuigen die op afstand bedient kunnen worden. Hierdoor kunnen ze niet zomaar gebruikt worden en hiermee verhoog je de veiligheid op de werkvloer. Een voertuig wordt namelijk gedeactiveerd op het moment dat deze geparkeerd staat.

Andere weetjes over fleetmanagement software

Een voertuigvolgsysteem is heel erg geschikt voor managers. Je hebt namelijk de volledige controle en het overzicht over je medewerkers. Daarnaast kan je uitgebreide analyses uitvoeren. Het gebruik ervan kost je weinig tijd, aangezien alles geautomatiseerd is en rapportages kunnen dan ook met een paar drukken op de knop uitgerold worden. Je kan het systeem ook makkelijk koppelen aan je administratie (API). De kosten van een fleet management systeem vallen heel erg mee op het moment dat je de kostenbesparingen ziet die het systeem je oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *