Loading

wait a moment

Wat is de voor jou beste brommer verzekering?

De brommer verzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om jouw brommer in te dekken tegen verschillende vormen van schade. Dit gezegd hebbende kan je ervoor jouw brommer natuurlijk ook voor kiezen om gewoon de WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering beschikt over een wettelijk verplicht karakter. Dit betekent dat elke brommer die in Nederland op de openbare weg rijdt minstens op die manier moet zijn verzekerd. Is dat niet het geval? Dan zal je tijdens een mogelijke controle tegen de lamp lopen. Bovendien ben je dan uiteraard ook op geen enkele manier gedekt tegen eventuele schade die je lijdt of veroorzaakt tijdens het rijden met de brommer. In ieder geval, zou je graag meer te weten willen komen over de brommer verzekering en de verschillende mogelijkheden die ervoor wat deze verzekering betreft op de markt zijn terug te vinden? Dan is het zonder meer de moeite waard om je even grondig te verdiepen in de onderstaande informatie! 

  1. Waar in eerste instantie rekening mee houden?

Voorafgaand aan het afsluiten van een brommer verzekering zijn er verschillende punten waar je zeker rekening mee zal willen houden. Het eerste punt heeft natuurlijk te maken met de dekkingen waarvan je graag zou willen hebben dat de verzekering er over beschikt. Eigenlijk vormt deze keuze de basis van alles. Wanneer je dit hebt bepaald zal je vervolgens ook willen kijken naar de kostprijs die is verbonden aan de verschillende brommerverzekeringen. Je mag dan misschien wel de voorkeur geven aan een allrisk brommerverzekering, de vraag is natuurlijk nog maar of je ook de kostprijs van deze verzekering wel zal kunnen of willen betalen. Hoe dan ook, voorafgaand aan het afsluiten van de verzekering voor je brommer zal je dus altijd even goed willen nadenken over de eisen waaraan ze moet zien te voldoen. 

  1. Welke soorten brommerverzekeringen bestaan er? 

Zoals hierboven aangegeven moet je in eerste instantie even goed nadenken over de dekkingen waar je brommer verzekering over dient te beschikken. Dit betekent dat je eerst even een vergelijking zal moeten uitvoeren tussen de verschillende soorten verzekeringen die ervoor je brommer bestaan. We maken in de praktijk in ieder geval een onderscheid tussen de drie mogelijkheden die we hieronder even voor je uiteen hebben gezet. 

  1. 1.) De WA-verzekering 

De eerste optie die je hebt voor een brommer verzekeren is de WA-verzekering. Deze verzekering is de enige van allemaal die wettelijk verplicht is. Het wettelijk verplichte karakter van deze brommer verzekering is het gevolg van het feit dat ze de schade indekt die door jou wordt aangericht ten opzichte van derden. Het is belangrijk om er bij het afsluiten van deze verzekering bij stil te blijven staan dat er op geen enkele manier schade wordt vergoed die ontstaat aan jouw eigen brommer. Zou je graag willen hebben dat ook dergelijke schade wordt verzekerd? Dan zal je moeten kiezen voor een wat uitgebreidere verzekering. Toch kiezen veel eigenaars van een brommer voor de WA-verzekering. 

Dat zoveel mensen die een brommer willen laten verzekeren kiezen voor de WA-verzekering hoeft niet zozeer te verbazen. Dit type brommer verzekering is namelijk de meest voordelige van alle verzekeringen voor een brommer die op de markt is terug te vinden. Dit is natuurlijk het gevolg van het feit dat ze enkel en alleen schade aan derden verzekert. Heb je dus eerder een beperkt budget beschikbaar voor wat het verzekeren van je brommer betreft? Dan zal de WA-verzekering wellicht ook voor jou de meest optimale keuze blijken te zijn.

  1. 2.) De WA+ beperkt cascoverzekering 

De WA+ beperkt cascoverzekering voor een brommer afsluiten betekent in de praktijk dat je kiest voor de gulden middenweg. Je hoeft niet de hoge kostprijs te betalen van de WA+ volledige cascoverzekering, maar tegelijkertijd zijn toch verschillende vormen van schade aan je eigen brommer ook verzekerd. Je moet er wel aandacht aan besteden dat schade door bijvoorbeeld het omvallen van de brommer, slippen of botsen ook bij deze verzekering niet zijn gedekt. Kan je daar mee leven? Dan is deze verzekering wellicht voor jou de beste keuze. 

  1. 3.) De WA+ volledige cascoverzekering

Deze derde en laatste optie die je kan afsluiten is de WA+ volledige cascoverzekering. Dit is de meest complete verzekering voor een brommer die er op de markt is terug te vinden. Je kan bij het afsluiten van deze brommer verzekering dan ook rekenen op alle dekkingen uit alle verschillende verzekeringen voor een brommer die er bestaan. Met andere woorden, ook alle dekkingen van de WA-verzekering en van de beperkt cascoverzekering zijn voor handen. Ze worden evenwel aangevuld met de dekking voor zelf veroorzaakte schade. Ook schade als gevolg van bijvoorbeeld slippen en / of botsen is dan ook bij deze verzekering inbegrepen. Dat geldt niet voor de andere twee brommerverzekeringen die er bestaan voor brommers. 

  1. Het afsluiten van de voordeligste verzekering voor je brommer 

Eerder op deze pagina hebben we je duidelijk gemaakt dat de WA brommer verzekering de meest voordelige keuze is van alle verzekeringen voor je brommer. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk lang niet altijd zo dat deze verzekering de beste keuze is voor iedereen. Zou jij graag een meer uitgebreide verzekering voor je brommer willen afsluiten, maar wil je graag de kosten daarvoor zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan hebben we daarvoor nog enkele zeer interessante tips voor jou in petto. 

  1. Vergelijk altijd de verschillende brommerverzekeringen op de markt; 
  2. Bekijk de eventuele mogelijkheden die het eigen risico je biedt; 
  3. Ontdek of je bij je vaste verzekeraar een kwantumkorting kan verkrijgen; 
  4. Voorkom het afsluiten van onnodige dekkingen;

Sta jij dus ook op het punt om een brommer verzekering af te sluiten? Dan heeft de informatie op deze pagina wellicht aan jou duidelijk gemaakt dat er best een aantal niet onbelangrijke factoren bestaan waar je aandacht aan zal willen en eigenlijk moeten besteden. Hou er bovendien rekening mee dat je na een bepaalde tijd nog eens terug je brommer verzekering gaat herbekijken. Het is immers mogelijk dat je niet blijvend zal willen betalen voor een WA+ volledig cascoverzekering wanneer je brommer ouder is geworden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *