Loading

wait a moment

Zo ziet een opleiding tot rijinstructeur auto er uit

Zoek je naar een geschikte opleiding, een toekomstige baan met veel afwisseling en verantwoordelijkheden? Hou je daar boven op van menselijk contact? Dan is een rijinstructeur opleiding auto misschien wellicht iets voor jou? Voor een rijinstructeur is geen enkele dag hetzelfde. Je ontmoet niet alleen nieuwe mensen en maakt kennis met steeds andere werkomstandigheden. Rijinstructeur is een boeiende baan met veel vrijheid omdat je vaak zelf je uurregeling bepaald. Als rijinstructeur werk je als zelfstandige of als werknemer. Aan werkgelegenheid is er geen gebrek. De sector wordt regelmatig geconfronteerd met een tekort aan professioneel opgeleide instructeurs.

Zo word je rijinstructeur

Toekomstige rijinstructeurs kiezen uit drie diverse opleidingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor zogenaamde klassikale lessen waarbij je enkele keren per week naar school gaat. Dat hangt af van school tot school, maar vaak betreft het drie 'lesdagen'. Dat kan zowel op weekdagen, tijdens het weekeind of 's avonds, zoals het jou het beste uitkomt.

Combinatie

Een tweede opleidingsvorm bestaat uit een combinatie van klassikaal, onderwijs en leren via internet. Je komt iedere twee of drie weken eenmaal naar school eens per twee of drie weken naar school. Dat verloopt vaak tijdens de week, maar kan ook op zaterdag. Tussen deze schoolbezoeken bereid je de volgende les thuis en online voor.

Online opleiding

Je hebt ook de mogelijkheid om je opleiding tot rijinstructeur volledig online te volgen. De inhoud en het materiaal zijn hetzelfde als bij een klassikale opleiding. Deze formule geeft je de volledige vrijheid, je leer namelijk waar en wanneer je zelf wilt. Je maakt ook alle testen online. De mogelijke antwoorden verschijnen onmiddellijk online. Het aantal uren praktijkopleiding is volgens deze opleidingsformule hetzelfde als bij een klassikale opleiding.

Voorwaarden om opleiding rijinstructeur te volgen

Voor maximale slaagkansen tijdens je opleiding tot rijinstructeur worden er enkele belangrijke opleidingseisen gesteld. Zo moet je voor de opleiding tot rijinstructeur naast een rijbewijscategorie B ook een diploma van minstens VMBO-gl of tl-niveau kunnen voorleggen. Is dit niet zo, dan moet je een vergelijkbaar buitenlands diploma laten vertalen en beoordelen volgens het Nederlandse onderwijssysteem. Bij de inschrijving voor de cursus auto-instructeur moet je zeker een kopie van je rijbewijs meenemen. Bij het aanvragen van een stagepas moet je ook een zogenaamd bewijs van goed gedrag (VOG) kunnen overleggen. Anders kom je niet in aanmerking voor een algemene opleiding tot beroepsinstructeur autorijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *